مغز مانند اتاق فرمان بدن ما است و تمام تصميم گيريها، تفكر، احساسات و … از آن منشا ميگيرند. تمامي فرمانهاي بدن نيز از مغز به اندام هاي مختلف بدن ما صادر ميشوند.
در جوامع امروزي شاهد افزايش روز افزون بيماريهاي مغزي به خصوص بيماريهاي مزمن مانند آلزايمر هستيم. علاوه بر بيماريها، اهميت قدرت حافظه، تصميمگيري سريع و عملكرد خوب مغز هر روز بيش از پيش پر رنگ ميشود. در اين مطلب از مجله دلتا شما را با پنج غذاي مفيد كه موجب بهبود و تقويت عملكرد مغز ميشود آشنا ميكنيم.
گردو
تاثير گردو بر قدرت مغز و حافظه بارها مورد آزمايش و تحقيق قرار گرفته است و در اين تحقيقات مشخص شده پيري مغز و عوارضي مانند فراموشي با اين ماده مغزي به تاخير ميافتند. اين مغز مقوي داراي آنتي اكسيدانهايي است كه با مبارزه با راديكال هاي آزاد ميتواند از آسيبهايي كه به DNA سلولهاي مغزي وارد ميشود جلوگيري كند.
ساير فوايد گردو به شرح زير است:
- كاهش كلسترول بد خون
- تنظيم قند خون
- تنظيم فشار خون
- جلوگيري از سنگ كيسه صفرا
- جلوگيري از ورم مفاصل
- افزايش قابليت ارتجاعي رگها
- بهبود سلامتي قلب
- مفيد براي برخي بيماريهاي پوستي
- تقويت سيستم ايمني
- حفاظت از استخوانها
- تنظيم سوخت و ساز بدن
هويج
معمولا هويج را با فوايد بينظيري كه براي چشم دارد ميشناسيم. اما از فوايدي كه براي مغز دارد غافليم.
هويج داراي ماده اي به نام لوتئولين است كه ميتواند نقصهاي مربوط به حافظه را جبران كند و پيري سلولهاي مغزي را به تاخير بيندازد. اين ماده همچنين از التهابهاي مغزي نيز جلوگيري ميكند.
ماهي
ماهي داراي اسيدهاي چرب امگا۳ زيادي است كه اهميت آن بر سلامت مغز و البته ارگانهاي ديگر واضح است. همچنين ماهي داراي ويتامين B12 است كه در برابر بيماريهايي مانند آلزايمر مقاومت را بالا خواهد برد. توصيه ميشود از ماهي حداقل هفتهاي دو بار استفاده كنيد تا از فوايد آن بهرهمند شويد.
چاي و قهوه
چاي و قهوه علاوه بر تاثيراتي كه بر متابوليسم دارند و شما را سرحال نگه ميدارند، فوايدي براي مغز نيز دارند. تاثير مثبت چاي و قهوه در مطالعات و آزمايشات متعددي گزارش شده است و چنين انتظار ميرود كه اين مواد بتوانند از بيماري آلزايمر جلوگيري كنند و اثر محافظتي بر سلولهاي مغزي داشته باشند. البته حواستان را جمع كنيد تا در مصرف چاي و قهوه اعتدال را رعايت كنيد، مصرف بيش از حد نوشيدنيهاي كافئين دار ميتواند حاوي عوارضي نيز باشد.
اسفناج
اين سبزي ارزشمند با دارايي ويتامين C و E ميتواند موجب بهبود تواناييهاي شناختي مغز شود. اسفناج همچنين در تامين آهن بدن نقش دارد.