فقر «ويتامين‌دي» خطر كدام بيماري‌ها را افزايش مي‌دهد؟

۲۳ بازديد

ويتامين D با ايجاد افزايش جذب فسفر و كلسيم از روده‌ها و كاهش دفع از كليه به متابوليسم استخوان‌‌ها كمك مي‌كند.

فقر ويتامينD

در سراسر جهان حدود يك ميليارد نفر در معرض سطوح ناكافي ويتامين D در خون هستند. ويتامين D از راه مصرف برخي مواد غذايي يا قرار گرفتن در معرض نور خورشيد جذب بدن مي‌شود. نياز روزانه براي اين ويتامين براي هر فرد بالغ ۱۰ ميكروگرم يا حداكثر ۲۰۰۰ واحد در روز و در دوران كودكي و پيري اين ميزان بالاتر است. با مطلب فقر ويتامينD همراه مجله دلتا باشيد.

منابع ويتامين D

آفتاب: تابش پرتو فرابنفش به پوست انسان باعث مي‌‌شود ماده‌‌اي به نام دهيدروكلسترول طي مراحلي در كليه به ويتامين D تبديل شود. پوست روشن ‌نسبت به تيره، در مدت كمتري زير تابش آفتاب نياز خود به اين ويتامين را تامين كنند.

منابع گياهي: قارچ، غلات و برخي سبزيجات و ميوه‌.

منابع حيواني: كره، روغن كبد ماهي، زرده تخم مرغ، خامه، جگر، ماهي ساردين.

منابع لبني: در حال حاضر بسياري از انواع شير و ماست با ويتامين دي غني سازي شده‌اند. براي افرادي كه كمتر در معرض تابش نور خورشيد قرار مي‌گيرند، با مصرف لبنيات ويتامين D مورد نياز جذب مي‌شود. نوشيدن شير غني شده با اين ويتامين يك راه آسان براي جلوگيري از فقر ويتامينD است. تحقيقات اخير نشان داده است كه مصرف شير خطر بروز بسياري از بيماري‌ها از جمله ابتلا به سرطان‌ها يا فشار خون و … را كاهش مي‌دهد.

فقر ويتامينD نور خورشيد

شايع‌ترين بيماري‌هاي فقر ويتامينD

بيماري قلبي: افراد مبتلا به فقر ويتامينD بيشتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي هستند.

بيماري التهابي روده: مطالعات انجام شده در اروپا و ايالات متحده، ارتباط بين سطوح پايين ويتامين D و ميزان بالاي ابتلا به بيماري‌هاي التهابي روده را نشان داده است.

زوال عقل و آلزايمر: بزرگسالاني كه در معرض كمبود ويتامين D هستند، ۵۳ درصد نسبت به سايرين بيشتر در معرض خطر زوال عقل قرار دارند.

بيماري كليوي: يك مطالعه نشان داده كساني كه دچار فقر ويتامينD هستند، دو برابر بيشتر در معرض آلبومينوري يا آلبومين بالا در ادرار قرار دارند. آلبومينوري از نشانه‌هاي اوليه آسيب كليوي است.

پوكي استخوان: ويتامين D از آن‌جا كه منجر به جذب كلسيم و فسفات از رژيم غذايي مي‌شود، به طور مستقيم با پوكي استخوان ارتباط دارد. كمبود اين ويتامين منجر به دردهاي استخواني و پوكي استخوان شده و خطر شكستگي‌هاي استخواني را چند برابر مي‌كند.

ديابت نوع ۲: قرار گرفتن روزانه ۲۰ دقيقه در معرض نور خورشيد و يا استفاده از مكمل‌هاي ويتامين D، خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را كاهش مي‌دهد.

پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه مطلب  «ميوه‌هايي كه از چاقي پيشگيري مي‌كند!»  مجله سلامتي دلتا را دنبال كنيد.

همچنين بخوانيد:

ميگو، پرخاصيت‌ترين غذاي دريايي!

غذاهايي كه بيماران كرونايي نبايد بخورند!

شناسايي اولين مبتلا به كروناي انگليسي در ايران

شب امتحان چي بخوريم؟

درد مقطعي قفسه سينه به چه معنا است؟

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.