سرطان دومين عامل شايع مرگ و مير در كشورهاي توسعه يافته و سومين عامل در كشورهاي درحال توسعه است.
در حال حاضر سرطان عامل ۱۲ درصد مرگ و مير در سراسر جهان است. غذاي كنسروي، چاي داغ، دود اگزوز، شكر و فست فود از جمله عوامل ابتلا به سرطان هستند كه هر روز با آنها سرو كار داريم. با مجله دلتا همراه باشيد.
غذاهاي كنسروي
سبزيجات زماني كه به صورت كنسروي نگهداري ميشود، مواد مغذي كمتري دارد و دليل آن هم مقدار سديمي است كه در فرايند محافظت و نگهداري به كنسرو اضافه شده است. مشكل ديگر هم قوطيهاي كنسرو است. جالب است بدانيد در مواد غذايي حاوي اسيد مانند گوجه فرنگي تاثير اين ماده بيشتر ميشود.
گوشت فرآوري شده
طبق مطالعات انجام شده مصرف گوشت فرآوري شده مانند سوسيس، كالباس، همبرگرهاي آماده و…. بهدليل وجود نيتريت، نمك زياد و مواد افزودني سبب افزايش بروز سرطانهاي معده و روده بزرگ ميشود.
نوشابههاي گازدار
نوشابهها مملو از شكر و براي سلامت مضر است. نوشيدنيهايي مانند نوشابه كه حاوي كافئين گازدار است براي افراد مبتلا به رفلاكسهاي معده مضر است. تحقيقات نشان داده است كه مصرف اين نوشيدني ريسك سرطان را افزايش مي دهد.
شكر
دانشمندان هم اكنون ميدانند كه مصرف بيش از حد شكر نه تنها ميتواند عامل ديابت باشد، بلكه سلولها را هم تخريب ميكند و ريسك سرطان را در فرد بالا ميبرد.
غذاهاي آماده و فرآوري شده
بهطور كلي هرغذايي كه داخل پلاستيك پيچيده شده باشد و در مقياس صنعتي توليد شود، تاريخ مصرف طولاني داشته باشد يا به صورت ساندويچي براي رفع سريع گرسنگي آماده شده باشد، احتمال ابتلاي فرد به سرطان را بالاتر ميبرد.
دود اگزوز
بنابر اعلام آژانس بينالمللي مطالعات سرطان، در دود خروجي از اگزوز خودروها بيش از ۳۰ نوع ماده سرطانزا ديده ميشود. همچنين در آفتكشهاي مزارع هم مواد سرطانزاي بسياري ديده ميشود.
پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه مطلب «۵ نشانه بارز سرطان كليه!» ، مجله سلامتي دلتا را دنبال كنيد.
همچنين بخوانيد:
براي كم خوني چه مواد غذايي مصرف كنيم؟
بهترين مواد غذايي كه مانند مسكن عمل ميكند
اسفناج را با ماست بخوريم يا نه؟
در طول روز دچار كمبود انرژي ميشويد؟
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد