كارشناسان ميگويند، زيستشناسي و رفتار، ممكن است از دلايلي باشد كه مردان بيش از زنان مبتلا به كوويد ۱۹ شده و از اين بيماري جان خود را از دست ميدهند.
به گفته كارشناسان، سيستم ايمني قويتر زنان نسبت به مردان ميتواند يكي از دلايل اصلي اين موضوع باشد. تمايل مردان به انجام رفتارهاي پرخطر مانند ناديده گرفتن فاصله اجتماعي يا عدم شستوشوي مرتب دستها، احتمال ابتلاي آنها به بيماري را بالاتر ميبرد. با مطلب « چرا كرونا براي مردان سختتر است؟ » همراه مجله آنلاين دلتا باشيد.
كرونا براي مردان
محققان چيني در يك زيرمجموعه بزرگ از بيماران كرونايي، متوجه شدهاند بيش از ۷۰ درصد فوت شدگان را مردان تشكيل ميدهند. سازمان بهداشت جهاني نيز گزارش داده است كه ۶۳ درصد مرگهاي ناشي از كوويد ۱۹ در اروپا، مربوط به مردان بوده است. همچنين يك مطالعه توسط موسسه عالي بهداشت رم در ماه مارس نشان داده است كه در ميان مبتلايان ايتاليايي به كوويد ۱۹، آمار مرگ و مير در مردان ۸ درصد و در زنان ۵ درصد بوده است.
اين موضوع كه كرونا ممكن است براي مردان كشندهتر از زنان باشد واقعيتي را بيان ميكند كه بيماريهاي قلبي در مردان مسن بيشتر از زنان مسن است. مطالعات همچنين نشان ميدهد كه فشار خون بالا و بيماري كبدي در مردان شيوع بيشتري دارد و همه اينها منجر به نتايج مثبت بيشتري در رابطه با كوويد ۱۹ ميشود.
ژنتيك نيز ممكن است نقش زيادي داشته باشد. زنان، به دليل وجود كروموزوم X اضافي، از سيستم ايمني و واكنش بيشتري نسبت به مردان در برابر عفونت برخوردار هستند. مردان بر اساس تصورات رايج در جامعه خود را قوي قلمداد ميكنند، اما در واقع هنگام مصونيت از بيماريها و عفونتها، اين زنان هستند كه گروه قويتر را شكل ميدهند.
عادتهاي پرخطر
انجام رفتارهاي پرخطر مانند سيگار كشيدن كه بر سلامت ريه تاثير ميگذارد، ممكن است در تأثير مرگبار اين بيماري روي مردان نقش داشته باشد، چرا كه مردان بيش از زنان تمايل به مصرف سيگار و ديگر مواد مخدر دارند. به عنوان مثال، سيگار كشيدن در چين تا حد زيادي يك عادت مردانه است، در نتيجه بسياري از مردان از بيماري مزمن ريه رنج ميبرند و در صورت ابتلا به كرونا، در معرض آسيب شديدتري خواهند بود.
افرادي كه در مناطق آلوده رفت و آمد ميكنند به نسبت ديگر افراد، بيشتر در معرض خطر ابتلا به كوويد ۱۹ و مرگ هستند. در بسياري از فرهنگها و جوامع، مردان بيشتر از زنان به كار در فضاي باز مشغول هستند و در معرض آلودگي شديدتر قرار دارند. اين موضوع ميتواند به طور مستقيم بر درصد ابتلاي آنها به بيماريهاي عفوني تاثيرگذار باشد.
پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه مطلب «امكان دارد همزمان به كرونا و آنفولانزا مبتلا شويم؟» مجله سلامتي دلتا را دنبال كنيد.
همچنين بخوانيد:
نقش آلودگي هوا در شيوع ويروس كرونا
درد قفسه سينه نشانه كرونا است؟
غذاهايي كه بيماران كرونايي نبايد بخورند!
علائم ايمني بالاي بدن در مقابل كرونا
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد