در مناطقي از جهان كه سطح سلنيوم خاك بالا است، مرگ و مير كمتري ناشي از سرطان ريه، سينه، روده بزرگ، تخمدان، گردن رحم، مثانه، لوزالمعده و سرطان مري گزارش شده است.
هيچ ماده غذايي به تنهايي نميتواند ريسك ابتلا به سرطان را كاهش دهد ولي تركيب مناسبي از مواد غذايي گوناگون حاوي ويتامينها و مواد معدني، ميتواند اين خطر را تا حد زيادي كاهش دهد و سلامت بدن را تضمين كند. با مطلب « ويتامين هاي ضد سرطان » مجله اينترنتي دلتا همراه ما باشيد.
ويتامين هاي ضد سرطان
سلنيوم: از آنجا كه بدن نياز كمي به اين ماده معدني دارد، انجمن سرطان آمريكا توصيه كرده است كه با يك رژيم غذايي سالم و همراه با مقدار زيادي ميوه و سبزيجات ميتوان اين ميزان سلنيوم را به دست آورد. آجيل، غذاهاي دريايي، غلات سبوس دار، گوشت و مرغ، نيز حاوي سلنيوم است.
امگا ۳: خانمهايي كه دو بار در هفته ماهيهاي چرب مصرف ميكنند كمتر دچار ابتلا به سرطان آندومتر ميشوند. با اين حال روغن ماهي فوايد ديگري هم دارد از جمله اين كه منجر به جلوگيري از بيماري قلبي يا سكته مغزي ميشود ضمن اين كه با كاهش خطر ابتلا به افسردگي نيز ارتباط دارد.
بتاكاروتن: بتاكاروتن نوعي آنتي اكسيدان مرتبط با ويتامين A است كه در ميوهها و سبزيجات به رنگ نارنجي وجود دارد. هويج، طالبي، كدوحلوايي، زردآلو و انبه و همچنين سبزيجات با برگ سبز مانند اسفناج و كلم منابع غني بتاكاروتن است، كه ميتواند موجب كاهش خطر بروز سرطان شود.
ويتامين D: كساني كه سطوح بالاي ويتامين D را دريافت ميكنند، در معرض خطر كمتري از ابتلا به سرطان سينه، تخمدان، كليه، روده، پانكراس، پروستات و سرطانهاي ديگر هستند. بيش از ۹۰ درصد از ويتامين D از راه نور خورشيد سنتز ميشود.
كوركومين: كوركومين، ماده فعال بيولوژيك زردچوبه، علاوه بر اثرات آنتي اكسيداني و ضد التهابي، اثرات ضد سرطاني و ويژگيهاي ممانعت از ايجاد سرطان را هم دارد.
ويتامين هاي گروه B: ويتامينهاي گروه B از جمله اسيد فوليك يا همان ويتامين B9، ميتواند خطر ابتلا به برخي سرطانها را كاهش دهد. افرادي كه اسيد فوليك بيشتري دريافت ميكنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان كبد كمتر است.
آنتي اكسيدانها: افرادي كه مواد غذايي سرشار از آنتي اكسيدانها مانند چاي سبز مينوشند و از سيگار اجتناب ميكنند، كمتر در معرض خطر سرطان مري هستند.
پيشنهاد مطالعه: مطلب “علايم اوليه سرطان معده“ را در مجله سلامتي مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
غذاهايي كه بيماران كرونايي نبايد بخورند!
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد