امروزه غذاهاي چرب نه تنها در رستورانها و فست فودها، بلكه در محل كار، مدارس و حتي خانهها يافت ميشود. بيشتر غذاهايي كه با روغن اضافي سرخ شده يا پخته ميشود، چرب محسوب ميشود. اين موارد اغلب كالري، چربي، نمك و كربوهيدرات تصفيه شده زيادي دارند، در حالي كه حاوي فيبر، ويتامينها و مواد معدني بسيار كمي است. با مطلب « عوارض خوردن غذاي چرب » همراه مجله اينترنتي دلتا باشيد.
عوارض غذاي چرب : نفخ، درد معده و اسهال
از آنجايي كه غذاهاي چرب حاوي مقادير زيادي چربي است، روند خالي شدن معده را كندتر ميكند و اين به نوبه خود، باعث ميشود كه غذا زمان بيشتري در معده باشد و در نهايت باعث نفخ، حالت تهوع و درد معده شود.
غذاي چرب ميكروبيوم روده را مختل كند!
مصرف غذاهاي چرب به باكتريهاي سالم روده و سلامت بدن آسيب ميرساند. اين مجموعه از ميكروارگانيسمها كه ميكروبيوم روده نيز ناميده ميشود، موارد زير را تحت تأثير قرار مي دهد:
- هضم فيبر: باكتريهاي روده فيبر را تجزيه ميكند تا اسيدهاي چرب زنجيره كوتاه (SCFAs) توليد كنند كه اثرات ضد التهابي دارد و ميتواند در مقابل اختلالات گوارشي از بدن محافظت كنند.
- پاسخ ايمني: ميكروبيوم روده با سلولهاي ايمني ارتباط دارد تا در كنترل پاسخ بدن به عفونتها كمك كند.
- تنظيم وزن: عدم تعادل باكتريهاي روده ممكن است در افزايش وزن نقش داشته باشد.
افزايش وزن و چاقي
به دليل كالري زياد اين غذاها، خيلي زود باعث افزايش وزن ميشود. چاقي با بسياري از بيماريها، از جمله بيماريهاي قلبي، ديابت، سكته مغزي و برخي سرطانها همراه است. چربيهاي ترانس هنگامي ايجاد ميشود كه روغنهاي گياهي به طور شيميايي تغيير كنند.
عوارض غذاي چرب : بيماري قلبي و سكته
غذاهاي چرب تاثيرات منفي متعددي بر سلامت قلب دارد. تحقيقات ثابت كردهاند كه خوردن غذاهاي سرخ شده باعث افزايش فشار خون، كاهش كلسترول HDL (خوب) و افزايش وزن و چاقي ميشود و همانطور كه ميدانيد همه اينها با بيماري قلبي در ارتباط است.
خطر ابتلا به ديابت
مصرف غذاهاي چرب ممكن است با خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ مرتبط باشد. مصرف فست فود، كه نه تنها شامل غذاهاي چرب بلكه نوشيدنيهاي شيرين نيز است، منجر به دريافت كالري زياد، افزايش وزن، كنترل ضعيف قند خون و افزايش التهاب ميشود. همانطور كه ميدانيد اين عوامل به نوبه خود، خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ و سندرم متابوليك را افزايش ميدهد.
عوارض غذاي چرب : آكنه!
مطالعاتي كه روي رژيم غذايي غربي (western diet) كه رژيمي سرشار از كربوهيدراتهاي تصفيه شده، فست فود و غذاهاي چرب است، نشان ميدهد كه مصرف اين غذاها با بروز جوشهاي پوستي و آكنه ارتباط دارد.
خوردن غذاي چرب ميتواند عملكرد مغز را مختل كند
يك رژيم غذايي سرشار از غذاهاي چرب، باعث اختلال در عملكرد مغز ميشود. تاثيراتي نظير افزايش وزن، فشار خون بالا و سندرم متابوليك كه همه تا حدودي مرتبط با مصرف غذاهاي چرب است، ميتواند با آسيب به ساختار، بافتها و فعاليت مغز همراه باشد.
پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه «هشدار؛ سايتهاي همسريابي مجوز قانوني ندارند!» مجله حقوقي دلتا را دنبال كنيد.