در حال حاضر، اگر كسي با اورژانس تماس بگيرد و علايم سكته مغزي را گزارش دهد، بيمار مستقيم به بخش سيتياسكن مغز فرستاده و از آنجا به بخش ٧٢۴ (در حال حاضر در تهران هفت مركز ٧٢۴ فعال است است. معنا و مفهوم آن اين است كه هفت روز هفته در ٢۴ ساعت در خدمت مردم براي كاهش سكتههاي مغزي است.) منتقل ميشود تا زمان براي بيمار از بين نرود و پزشكان بتوانند رسيدگي لازم را انجام دهند و او را از عوارض اين مشكل دور كنند. با مجله دلتا همراه باشيد.
زمان، نكته طلايي در سكته مغزي
با وجود خطرناك بودن اين بيماري، تشخيص بهموقع آن بسيار اهميت دارد. پزشكان ميگويند اگر در چهار ساعت اوليه سكته، بيمار سريع به مراكز درماني منتقل شود عوارض آن از فرد دور شده و سلامت خود را باز مييابد.
بايد علايم را بدانيد
وقتي سه علامت همزمان يا به تنهايي در فرد ديده شود بايد به وقوع سكته مغزي در او شك كرد. كلمه Fast را هميشه در ذهن داشته باشيد.
F حرف اول كلمه Face به معناي صورت است. در صورتي كه علايم كجشدگي را در صورت فرد مشاهده كرديد بايد به وقوع سكته مغزي شك كنيد. حرف A در اين كلمه به حركت دست و پا اشاره دارد و اول كلمه Arms است؛ اگر متوجه شديد در حركات دست و پاي فرد تغييري به وجود آمده است بايد زنگ سكته مغزي براي شما به صدا درآيد. اما S در اين كلمه به معناي Speak است و به اين معناست كه اگر فرد در تكلم به يكباره دچار مشكل شد و نتوانست درست صحبت كند بايد او را به بيمارستان منتقل كنيد.
اگر اين كار را انجام ندهيد قطعا پشيماني به بار خواهد آورد، زيرا ممكن است در چنين شرايطي فرد دچار سكته مغزي شود و هر چه زمان بگذرد شانس كمتري براي زنده ماندن داشته باشد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب «تاثير موسيقي در بهبود حافظه پس از سكته» را در مجله سلامتي دلتا مطالعه كنيد.