بسياري از پژوهشهاي مربوط به بيماري آلزايمر نقش رژيم غذايي بر تحريك، پيشگيري و درمان اين بيماري را نشان ميدهد.
سالهاست پزشكان تاكيد ميكنند نوع رژيم غذايي بر سلامت قلب شما تاثير ميگذارد. تحقيقات امروزي نشان ميدهد كه اين توصيه درمورد مغز هم صادق است. در مجله اينترنتي دلتا به معرفي ۸ گروه غذايي مفيد براي آلزايمر ميپردازيم:
-
سبزيجات برگ دار و سبز رنگ
سبزيجات برگدار و سبز رنگ مثل كلم پيچ، اسفناج و بروكلي كه حاوي مقادير قابل توجهي ويتامين A و C است، هر روز يا حداقل دو بار در هفته در رژيم غذايي گنجانده شود.
-
آجيل
مصرف آجيل به دليل دارا بودن كلسترول خوب (HDL)، فيبر و آنتي اكسيدان نه تنها ميتواند به پايين رفتن كلسترول بد (LDL) و كاهش ريسك بيماريهاي قلبي كمك كند، بلكه غذاي مناسبي نيز براي مغز است. مصرف پنج وعده آجيل در هفته توصيه ميشود.
-
توت
انواع توتها مثل بلوبري، زغال اخته، شاتوت و توت فرنگي به دليل غني بودن در ميزان آنتي اكسيدان، ميتواند از مغز در برابر ابتلا به آلزايمر محافظت كند.
-
حبوبات
انواع و اقسام حبوبات مثل لوبيا و نخود به دليل دارا بودن مقدار فيبر و پروتيين بالا و كالري كم، تاثير بهسزايي بر سلامت مغز ميگذارد. محققان خوردن سه وعده حبوبات در هفته را توصيه ميكنند.
-
غلات كامل
اين گروه نقش كليدي را در رژيم غذايي براي آلزايمر بازي ميكند. مصرف سه وعده از غلات كامل مانند نان كامل گندم در روز توصيه ميشود.
-
ماهي
وجود ماهي در رژيم غذايي بسيارمهم است. مصرف حداقل هفتهاي يكبار ماهي براي سلامت حافظه و مغز توصيه ميشود.
-
مرغ
مصرف مرغ به داشتن ذهن قوي و حافظه خوب كمك ميكند. مصرف مرغ حداقل دو تا سه بار در هفته توصيه ميشود.
-
ساير سبزيجات
سبزيجات آخرين گروه غذايي مفيد براي آلزايمر است. محققان بر اين باورند كه مصرف روزانه يك وعده سالاد و حداقل يك نوع ديگر سبزيجات، خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش ميدهد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب «احتمال درمان آلزايمر با كشف يك جهش ژنتيكي» را در مجله دانستني بخوانيد.
همچنين بخوانيد:
فوايد نوشيدن آبليمو و عسل پيش از صبحانه
خواص اعجاب انگيز بادام براي پوست
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد