از آلودگي هوا به عنوان يك پديده خطرناك جهاني و معضلي در كشورهاي در حال توسعه ياد ميشود.
افزايش غلظت آلودگي هوا تبعات منفي در سلامت انسان دارد و از جمله راههاي پيشگيري از تاثير منفي آلودگي هوا، برخورداري از تغذيه و برنامه مناسب غذايي است. تحقيقات نشان داده است تعدادي از غذاها و نوشيدنيها ميتوانند به لولههاي تنفسي كمك كرده و آنها را پاك كنند. در ادامه مطلب تغذيه در آلودگي هوا را در مجله دلتا بخوانيد.
توصيههاي غذايي
از آنجا كه مواجهه با مواد شيميايي هنگام آلودگي هوا اجتناب ناپذير است، رعايت توصيههاي غذايي براي سم زدايي و دفع سموم وارد شده به بدن مؤثر است.
مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين E به كاهش اثرات زيانبار سرب و جيوه كمك ميكند، مهمترين منابع غذايي اين ويتامين تخم آفتابگردان، روغن آفتابگردان، جوانه گندم، گندم، بادام و ميگو است.
سلنيوم يكي ديگر از مواد مغذي است كه به دليل خاصيت آنتي اكسيداني در دفع سموم از بدن و افزايش سلامت مؤثر است. از منابع غذايي حاوي سلنيوم ميتوان ماهي، جگر، دانه سويا، تخم پرندگان و نان گندم كامل را نام برد.
ويتامين C دفع فلزات سنگين از بدن را افزايش ميدهد و از بدن در مقابل آسيبهاي اكسيداتيو محافظت ميكند. بهترين منابع غذايي ويتامين C سبزيجات تازه، گوجه فرنگي، فلفل، كلم پيچ و كلم بروكلي و انواع مركبات است.
پيشنهاد مطالعه: مطلب «ست كردن دامن براي روزهاي زمستاني» را در مجله مد و فشن دلتا بخوانيد.
همچنين بخوانيد:
ميگو، پرخاصيتترين غذاي دريايي!
علائم گوارشي ويروس كرونا چيست؟
نقش آلودگي هوا در شيوع ويروس كرونا
ارتباط بين سيگار كشيدن و كرونا
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد