مازوت، خطر جديد پايتخت!

مجله سلامتي دلتا

مازوت، خطر جديد پايتخت!

۳۶ بازديد

در تهران هرچند كه گفته مي‌شود تا كنون از مازوت استفاده نشده، اما قدمت بالاي برخي از نيروگاهٰ‌هاي تهران آلودگي به همراه دارد كه بايد فكري اساسي براي اين امر اتخاذ شود.

مازوت خطر جديد پايتخت

اين موضوع به شدت سلامت افراد را در سطح شهرهاي مختلف به خطر مي‌اندازد بارها انجمن راديوتراپي و آنكولوژي درباره خطرات آلودگي هوا هشدارهايي داده ولي متاسفانه هر ساله با گذر از زمستان و پاييز اين موضوع به فراموشي سپرده مي‌شود. در ادامه با مطلب « مازوت خطر جديد پايتخت » همراه مجله اينترنتي دلتا باشيد.

اما مازوت چيست؟

جست‌و‌جو در سايت‌هاي تخصصي اين حوزه نشان مي دهد مازوت نوعي نفت كوره به شمار مي‌آيد كه كيفيت پايين و ويسكوزيته بالايي دارد و در نيروگاه‌هاي حرارتي و موارد مشابه از آن استفاده مي‌شود. در حمل و نقل مازوت به طور معمول به اين سوخت، «نفت كثيف» (Dirty Oil) مي‌گويند.

مازوت خطر جديد پايتخت

در اثر سوزاندن سوخت‌هاي فسيلي حاوي گوگرد همچون مازوت، تركيباتي موسوم به Sox منتشر مي‌شود كه بخش بيشتر آن‌ را SO2 تشكيل مي‌دهد SO2 گازي سمي است كه براي سلامتي مضر است.

  • اين گاز وزن بيشتري نسبت به هوا دارد و زماني كه غلظت آن در هوا به بيش از ۵۰۰ppb برسد، بوي بدي خواهد داشت كه در اين سطح، كشنده خواهد بود.
  • در غلظت‌هاي پايين‌تر درد قفسه سينه، مشكلات تنفسي، قرمزي چشم و افزايش احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي و تنفسي را به همراه دارد. به طور كلي، غلظت معمول اين گاز در اتمسفر كمتر از ۱۰ppb ذكر مي‌شود كه در اين غلظت اثر مخربي بر سلامت نخواهد داشت.
  • اثر سوزاندن مازوت و ساير سوخت‌هاي گوگردي، ‌ تشكيل سولفات‌ها و نيترات‌ها به شكل آئروسول يا ذرات بسيار ريز هوا است كه «ذرات معلق» ‌ (Particulate Matter) موجود در هوا را سبب مي‌شود. اين ذرات معلق با تشديد آلودگي هوا خطر آسم و حملات قلبي و تنفسي را افزايش مي‌دهد.
  • زماني كه سوزاندن مازوت از منبع انتشار آن فراتر مي‌رود حالت اكسيدهاي گوگرد به دليل واكنش در اتمسفر و فاز محلول در آب، به اسيد تبديل مي‌شود. اين آئروسول‌هاي اسيدي تحت شرايط خاص هواشناسي به باران اسيدي، برف و مه تبديل خواهند شد. زماني كه آلودگي هوا ناشي از عملكرد و فعاليت‌هاي انساني نباشد، pH باران‌هاي اسيدي در حدود ۵.۵ خواهد بود كه اين ميزان خاصيت اسيدي به دليل وجود كربنيك اسيد حاصل از واكنش بخار آب با دي‌اكسيد كربن است.

پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه «دهكده بهشتي جهان نما»  مجله گردشگري دلتا را دنبال كنيد.

همچنين بخوانيد:

شناسايي اولين مبتلا به كروناي انگليسي در ايران

ارتباط بين سيگار كشيدن و كرونا

عوارض مصرف نمك زياد

ورم معده، علائم و درمان آن

ميگو، پرخاصيت‌ترين غذاي دريايي!

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.