پژوهشگران انگليسي در بررسي جديدي نشان دادهاند كه سيگار كشيدن ميتواند امكان ابتلا به نوع شديد كوويد-۱۹ را افزايش دهد و افراد سيگاري بيشتر از افراد غيرسيگاري در بيمارستان بستري ميشوند.
پژوهشگران “دانشگاه كينگز لندن” (KCL) در يك بررسي جديد، ارتباط بين سيگار كشيدن و شدت كرونا را ارزيابي كردهاند. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.
بار نشانههاي كوويد-۱۹ در افراد سيگاري نسبت به افراد غيرسيگاري بيشتر است. احتمال بروز بيش از پنج نشانه كوويد-۱۹ در افراد سيگاري، ۲۹ درصد بيشتر است و همچنين، احتمال گزارش بيش از ۱۰ نشانه از جمله از دست دادن بويايي، كنار گذاشتن وعدههاي غذايي، اسهال، خستگي، گيجي يا درد عضلاني در اين افراد، ۵۰ درصد بيشتر به چشم ميخورد. داشتن نشانههاي بيشتر به معناي ابتلا به نوع شديدتر كوويد-۱۹ است.
علاوه بر اين، بررسيها نشان داد افراد سيگاري كه پاسخ آزمايش كوويد-۱۹ آنها مثبت بود، بيش از دو بار در بيمارستان بستري شده بودند.
توصيه پژوهشگران اين است كه ترك سيگار، به عنوان راهبردي براي برطرف كردن كوويد-۱۹ در نظر گرفته شود زيرا سيگار كشيدن، هم نشانههاي ناشي از بيماري و هم شدت آن را افزايش ميدهد. همچنين، كاهش ميزان سيگار كشيدن ميتواند باري را كه به خاطر بيماريهاي ناشي از سيگار كشيدن و بستري شدن ناشي از آن بر دوش سامانه سلامت قرار دارد، سبك كند.
از آنجا كه ميزان كوويد-۱۹ همچنان در حال افزايش است، بايد تا جايي كه ميتوانيم براي كاهش اثرات آن و يافتن راههايي براي كاهش مراجعه به بيمارستان تلاش كنيم. بررسيهاي حاكي از اين هستند كه سيگار كشيدن، احتمال حضور بيمار در بيمارستان را افزايش ميدهد؛ بنابراين ترك سيگار، يكي از كارهايي است كه ميتوانيم براي كاهش پيامدهاي بيماري انجام دهيم.
پيشنهاد مطالعه: مطلب اتاق مستر و چند نكته براي طراحي آن را در مجله دكوراسيون دلتا بخوانيد.
همچنين بخوانيد:
نقش آلودگي هوا در شيوع ويروس كرونا
شناسايي اولين مبتلا به كروناي انگليسي در ايران
فوايد نوشيدن آبليمو و عسل پيش از صبحانه
درمان سينه پهلو به روشهاي پزشكي و خانگي
از بين بردن آثار بد آلودگي هوا، با تغذيه مناسب
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد