حقايقي درباره نقش چاي در جذب آهن

۲۵ بازديد

آهن يكي از مواد مغذي ضروري براي بدن انسان است كه همه ما با نقش آن در خون سازي آشنا هستيم.

جذب آهن

آهن بعد از ورود به بدن، در روده كوچك ما جذب شده و سپس به كبد و مغز استخوان منتقل مي‌شود تا در فرآيند توليد گلبول‌هاي قرمز، كه سلول‌هاي اصلي خون هستند، شركت كند. در اين نوشتار از مجله اينترنتي دلتا به بررسي موضوع نقش چاي در جذب آهن مي‌پردازيم.

عوارض كمبود آهن در بدن

كمبود آهن در بدن باعث ايجاد علائم و عوارض زير مي‌شود:

  • خستگي
  • خواب آلودگي
  • ضعف و بي حالي
  • رنگ پريدگي
  • كم خوني ناشي از فقر آهن

جذب آهن

نقش چاي در جذب آهن

بارها شنيده‌ايد كه مصرف زياد چاي موجب كمبود آهن و كم خوني مي‌شود. مي‌توان اين موضوع را تا حدودي درست تلقي كرد. برخي افراد به اشتباه تصور مي‌كنند كه مواد موجود در چاي باعث كاهش ذخيره آهن بدن و از بين رفتن گلبول‌هاي قرمز خون مي‌شود.

فاصله زمان چاي خوردن با غذا

چاي به دليل داشتن تانن با آهن موجود در غذايي كه همراه با آن در دستگاه گوارش وجود دارد ايجاد تداخل كرده و مانع جذب آن مي‌شود. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه زمان مصرف چاي و فاصله آن با زمان غذا خوردن اهميت زيادي در ايجاد اين تداخل دارد. به اين معنا كه اگر شما منابع غذايي آهن را همراه با چاي مصرف كنيد، چاي از جذب آهن آن‌ جلوگيري مي‌كند. هنگامي كه فردي بلافاصله بعد از مصرف وعده غذايي حاوي آهن، چاي بنوشد، بهره چنداني از آهن موجود در غذاي خود نخواهد برد. بنابراين بهتر است بين وعده غذايي و نوشيدن چاي، يك تا دو ساعت فاصله زماني در نظر بگيريم.

پيشنهاد مطالعه: براي خواندن مطالب بيشتر سلامتي مطلب با خواص جگر آشنا شويد را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

چه ارتباطي بين كمبود آهن و ريزش مو وجود دارد؟

مولتي ويتامين ها، فوايد، عوارض و تداخل دارويي

بيدمشك و خواص معجزه آساي آن

عوارض مكمل هاي بدنسازي 

علائم كمبود ويتامين K در بدن

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.