ورم معده و سوءهاضمه علائم مشابهي دارند و به همين دليل عدهاي اين دو را با هم اشتباه ميگيرند. سوءهاضمه و دردهاي موقتي معده، طبيعي است، اما ورم معده از طريق آزمونها و دردهاي مكرر شناسايي ميشود.
عوارض ورم معده هر ساله گريبانگير عده زيادي ميشود. اين بيماري در اثر التهاب و فرسايش ديواره معده ايجاد و ميتواند روي سيستم گوارشي افراد تأثيرات مخربي داشته و درد و ناراحتي زيادي ايجاد كند. همراه مجله دلتا باشيد تا با علائم و درمان ورم معده آشنا شويد.
علائم ورم معده
- احساس سوزش در معده يا بالاي آن، مخصوصا در هنگام غذا خوردن
- معده درد
- حالت تهوع
- نفخ معده
- كاهش اشتها، احساس سيريِ زودهنگام و احتمالا كاهش وزن
- سكسكه و آروغ زدن
- تغيير در حركات رودهاي و تيرهتر شدن رنگ مدفوع
علائم ورم معده در افراد مختلف با هم متفاوت است. ورم معده ميتواند خفيف، مزمن يا حاد باشد. ممكن است برخي از افراد علائم ورم معده را تجربه نكنند، ولي آزمايشهايي مانند آندوسكوپي، تست خون و مدفوع، مشخص كند كه فرد به ورم معده مبتلاست.
درمان ورم معده
اگر تصور ميكنيد معده دردتان ناشي از ورم معده است، بهتر است به دكتر مراجعه كنيد تا وضعيتتان بهدرستي تحت بررسي قرار بگيرد. خبر خوب اين است كه اگر دردتان ناشي از ورم معده حاد باشد، ميتوانيد با تغييراتي در سبك زندگي در زمان كوتاهي بهبود پيدا كنيد. ورم معده مزمن نيز قابل كنترل و درمان است اما معمولا علاوه بر تغيير عادات زندگي، نياز به مصرف دارو خواهيد داشت.
حذف مواد غذايي تحريككننده از رژيم غذايي
مهمترين اقدام براي درمان ورم معده، حذف عواملي است كه ديواره معده را تحريك ميكند. مصرف زياد غذاهاي فرآوريشده، غذاهاي سرخشده و غذاهاي تند و پُرادويه، ميتواند علائم ورم معده را در افراد تشديد كند. رژيم غذايي نامناسب با افزايش التهاب دستگاه گوارش، باعث بدتر شدن وضعيت فرد ميشود. در اين وضعيت احتمال حساسيتهاي غذايي در فرد افزايش مييابد. نتيجه اين امر كمبود مواد مغذي در بدن و وخامت علائم ورم معده است.
نكات تغذيهاي براي كنترل ورم معده
- كاهش مصرف غذاهاي فرآوريشده و غذاهاي محتوي مواد شيميايي و مصنوعي در رژيم غذايي؛
- جايگزين كردن غذاهاي فرآوريشده با ميوهها و سبزيجات تازه (مخصوصا ميوهها و سبزيجات ارگانيك)
- نوشيدن آب به ميزان حداقل ۸ ليوان در روز و خودداري از مصرف نوشيدنيهاي محتوي شكر
- بهجاي مصرف وعدههاي غذايي سنگين و با فاصله زماني زياد، آنها را سبكتر و در بازههاي زماني كوتاهتر (بهعنوان مثال هر ۲ تا ۴ ساعت) مصرف كنيد. صبحانه را فراموش نكنيد. بهتر است حداقل ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب، آخرين وعده غذاييتان را ميل كنيد.
- غذاهاي پرادويه را امتحان كنيد و در صورتي كه علائمتان با مصرف اين غذاها بدتر شد، مصرف آنها را تا حد امكان كاهش بدهيد.
- غذاهاي تحريككننده معدهتان را شناسايي كنيد و مصرف آنها را به حداقل برسانيد. كافئين، گوجهفرنگي، مركبات، لبنيات، نعناع، فلفل سياه و قرمز و … ميتوانند فرايند گوارش را تحت تأثير قرار بدهند.
مواد مغذي بيشتري مصرف كنيد
ورم معده ميتواند منجر به مشكلاتي مانند كمخوني، نفخ، حالت تهوع، كمبود مواد مغذي و كمآبي بدن شود. بنابراين مصرف غذاهاي مغذي و طبيعي، بهترين راه براي كاهش عوارض ورم معده است. همچنين تحقيقات نشان ميدهد كه اضافه وزن و چاقي ميتواند خطر بروز ورم معده، زخم معده و ساير مشكلات گوارشي را افزايش بدهد. رژيم غذايي درمانكننده ورم معده حاوي مقدار زيادي ميوه، سبزيجات، پروتئينهاي باكيفيت و چربيهاي مفيد و سالم است. اينها به كاهش و درمان التهاب، تنظيم وزن، پيشگيري از كمبود ويتامين، مواد معدني و آنتي اكسيدان ها كمك ميكنند.
همچنين بخوانيد:
درمان زخم معده با عسل، معجزهاي طبيعي و مطمئن
چرا بايد ماست پروبيوتيك بخوريم؟
با كمك بارهنگ و عرق نعناع لاغر شويد!
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد