افراد مبتلا به ديابت بايد به مصرف ميوه خود توجه داشته باشند اما به طور كلي، ميوه همچنان بخش مهم و سالمي از هر رژيم غذايي براي مديريت ديابت محسوب ميشود
افراد مبتلا به ديابت بايد رژيم غذايي خود را به دقت كنترل كنند تا سطوح قند خونشان از محدوده سالم خارج نشود. در اين قسمت از صفحه سلامتي مجله دلتا درباره مصرف ميوه براي افراد مبتلا به ديابت صحبت خواهيم كرد.
ميوه يك كربوهيدرات حاوي قند است و در صورت مصرف بيش از حد ممكن است سطوح قند خون را افزايش دهد. با اين وجود، ميوه فيبر زيادي نيز دارد و مصرف مقدار مناسب فيبر ميتواند به تنظيم سطوح قند خون كمك كرده و حتي به پيشگيري از ديابت نوع ۲ كمك كند.
به طور كلي، كربوهيدراتهاي سالم حاوي فيبر، مانند ميوه، تاثير بسيار كمي بر قند خون دارند تا كربوهيدراتهاي بدون فيبر مانند نوشابه يا آبنبات. بر همين اساس است كه ميوه ميتواند گزينه مطمئن و مناسبي براي افراد مبتلا به ديابت باشد.
ميوه تازه براي ديابتي ها سالم و بي خطر است
برخي بر اين باورند كه ميوه مانند شكر است و در صورت ابتلا به ديابت نبايد مصرف شود، اما اين كاملا درست نيست. ميوه يك كربوهيدرات است و حد اعتدال در مصرف آن بايد رعايت شود، اما در واقع يك كربوهيدرات سالم است و بهتر از كربوهيدراتهايي مانند كيك، كلوچه يا آبنبات متابوليز ميشود.
نتايج يك مطالعه در چين كه در نشريه Public Library of Science منتشر شد، نشان داد كه مصرف ميوه تازه با كاهش چشمگير خطر ابتلا به ديابت مرتبط بوده است. حتي در مورد افراد مبتلا به ديابت، آنهايي كه ميوه تازه بيشتري مصرف ميكردند با خطر كمتر مرگ يا ابتلا به عوارض جدي سلامت مواجه بودند.
بهترين ميوه ها براي افراد مبتلا به ديابت
زماني كه موضوع مصرف ميوه براي افراد ديابتي مطرح ميشود، در واقع، مصرف ميوههاي تازه و نه نمونههاي كنسروي يا فرآوري شده و خشك شده مد نظر است. اين موارد از محتواي قند بيشتر به واسطه كاهش محتواي آب ميوه برخوردارند، از اين رو، در مقايسه با ميوه تازه ممكن است به ميزان بيشتري مصرف شده و اين ميتواند موجب افزايش قند خون شود.
ميوههاي زير شاخص گليسمي پايين دارند:
– آووكادو: ۱۵
– سيب: ۳۶
– پرتقال: ۴۳
– موز: ۵۱
اين ميوهها داراي شاخص گليسمي و محتواي قند بالاترند:
– انبه: ۵۶
– انگور: ۵۹
– هندوانه: ۷۶
اما شاخص گليسمي همه چيز نيست و محتواي آب ميوه نيز اهميت دارد. به عنوان مثال، اگرچه هندوانه داراي شاخص گليسمي بالا است اما ميتواند همچنان گزينه بيخطري باشد زيرا ۹۲ درصد آن از آب تشكيل شده است. به واسطه محتواي آب زياد، ميزان قند دريافتي در هر وعده مصرف اين ميوه معقول است.
پيشنهاد مطالعه: براي آگاهي از خواص باميه براي ديابت مطلب “خواص باميه ؛ خوراكي ضد ديابت” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
درمان پريود نشدن با روشهاي خانگي
ديابت بارداري، علائم و راههاي درمان
آيا فرد مبتلا به ديابت ميتواند ازدواج كند و صاحب فرزند شود؟
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد