ديابت يك بيماري بسيار شايع است و شيوع آن در تمام دنيا از جمله ايران رو به افزايش است. افراد مبتلا به ديابت در معرض بروز عوارض خاصي قرار دارند كه از جمله آنها ميتوان به مشكلات بينايي، كليوي، پوستي و قلبي- عروقي اشاره كرد.
از آنجا كه بيماري ديابت باعث تغيير سبك زندگي فرد مبتلا ميشود و ممكن است زندگي زوجين را نيز تحت تاثير قرار دهد، براي افراد زيادي اين سوال پيش ميآيد كه آيا فرد مبتلا به ديابت ميتواند ازدواج كند؟ آيا فرد مبتلا به ديابت ميتواند صاحب فرزند شود؟ در اين مطلب از مجله دلتا به پاسخ اين سوال و بررسي ارتباط بين بارداري و ديابت و بارداري و ازدواج ميپردازيم.
ديابت و ازدواج : تاثير ديابت بر زندگي مشترك
افراد ديابتي هم ميتوانند ازدواج كنند، اما حقيقت اين است كه ديابت ممكن است زندگي را براي زوجين اندكي سخت كند.
ديابت با يكسري مشكلات جنسي نيز همراه است، مانند اختلال نعوظ در مردان و فشار خون بالا و افزايش وزن ناشي از انسولين درماني و اختلالاتي در ترشح مايع واژينال در خانمها و … كه همه اينها ميتواند در صميميت جنسي تاثيرگذار باشد.
به اين ترتيب مديريت مشكلات جنسي در زوجين به همان اندازه مهم است كه تغيير در رژيم غذايي و رعايت الزامات ورزشي مهم است. پس در مورد ازدواج و ديابت، افراد با وجود بيماري ديابت براي اينكه بتوانند با يكديگر ازدواج كنند يا در كنار يكديگر به زندگي زناشويي ادامه دهند بايد نكات مهمي را رعايت كنند.
نكاتي كه افراد ديابتي در زندگي زناشويي بايد رعايت كنند
همسران بايد در مورد مديريت ديابت آموزش ببينند. يك روش بسيار خوب اين است كه آنها در مورد ديابت با همديگر مطالعه كنند و هر دو براي مديريت بيماري اطلاعات لازم را كسب كنند. اگرهمسر شما مبتلا به ديابت است، با او ابراز همبستگي كنيد.
بارداري و ديابت
بارداري براي خانمهاي مبتلا به ديابت خطرناك است؟
امروزه به علت پيشرفتهاي چشمگير در زمينه كنترل ديابت و وسايل و امكانات زيادي كه براي اين كار وجود دارد، خانمهاي دچار ديابت ميتوانند بارداري طبيعي و داشتن فرزندي سالم را تجربه كنند ولي اين موضوع به دقت و رعايت اصولي نياز دارد كه بايد حين بارداري و حتي قبل از آن به آنها توجه كنند.
يك خانم مبتلا به ديابت چگونه مي تواند براي بارداري آماده شود؟
بايد از چند ماه قبل از بارداري خود را آماده كند:
۱- در اين ماهها با دقت زياد قند خون خود را تحت نظر بگيرد و آن را تنظيم شده نگه دارد.
۲-با متخصص تغذيه مشورت كند و فهرستي از غذاهايي كه حين بارداري ميتواند از آنها استفاده كند، تهيه كند.
۳-اگر به ديابت نوع دوم مبتلاست و قرص مصرف ميكند، بايد بداند در دوران بارداري به جاي قرص از انسولين استفاده كند و پيش از آغاز بارداري لازم است كه نحوه تزريق آن را ياد بگيرد.
۴-اگر تا به حال ياد نگرفته، اكنون ديگر وقت آن رسيده شيوه استفاده از دستگاه هاي اندازه گيري قند خون در منزل را ياد بگيرد.
۵- علائم افت قند خون و نحوه كنترل آن را بشناسد.
۶- فعاليت ورزشي متعادل و متناسب را آغاز كند و علاوه بر اينها، مانند هر خانم ديگري كه قصد باردارشدن دارد، بايد مصرف قرص اسيد فوليك و آهن را از قبل از بارداري آغاز كند.
آيا عوارض ديابت مي تواند با بارداري تشديد شود؟
بله، به همين دليل يكي از كارهايي كه هر خانم مبتلا به ديابت قبل از بارداري بايد انجام دهد، اين است كه معاينه كامل انجام دهد و از نظر وجود عوارض بررسي شود.
آيا ديابت مادر ميتواند به جنين آسيب برساند؟
حين بارداري پزشك وضعيت جنين را تحت نظر خواهد گرفت. ديابت مادر در صورت كنترل نشدن دقيق قند خون ميتواند باعث تولد كودك با وزن بيش از حد طبيعي شود. بزرگ بودن بيش از حد ميتواند باعث ايجاد جراحت و شكستگي حين زايمان طبيعي شود. قند بالا در خون مادر باعث توليد مقادير زياد انسولين در بدن نوزاد و درنتيجه افت قند خون او ميشود. به همين دليل امكان دارد هنگام به دنيا آمدن، به تزريق سرم قندي نياز پيدا كند. از ديگر مشكلات نوزاداني كه از مادران ديابتي متولد ميشوند، مشكلات تنفسي، زردي طولاني مدت، پايين بودن كلسيم و منيزيم خون است.
همچنين بخوانيد:
ديابت بارداري، علائم و راههاي درمان
درمان پريود نشدن با روشهاي خانگي
خواص بي نظير شكلات تلخ كه از آن بي خبر هستيد
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد