مضرات باورنكردني چاي كه هرگز نمي‌دانستيد!

۱۳ بازديد

برگ‌هاي چاي به طور طبيعي حاوي كافئين است. مصرف بيش از حد كافئين كه از چاي و منابع ديگر سرچشمه مي‌گيرد، ممكن است به احساس اضطراب، استرس و بي‌قراري منجر شود.

مضرات چاي

چاي يكي از محبوب‌ترين نوشيدني‌ها در جهان است. از محبوب‌ترين انواع چاي مي‌توان به چاي سبز، سياه، سفيد و اولانگ اشاره كرد. در اين نوشتار از مجله دلتا به بررسي مضرات چاي مي‌پردازيم.

مضرات چاي

اگرچه مصرف چاي به ميزان متعادل، انتخابي بسيار سالم براي بيشتر افراد است؛ اما مصرف بيش از حد اين نوشيدني (بيش از سه تا چهار فنجان يا ۷۱۰ تا ۹۵۰ ميلي ليتر) در روز مي‌تواند با برخي عوارض جانبي منفي همراه باشد كه در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم:

كاهش جذب آهن

چاي حاوي تركيباتي به نام تانن‌ها است. تانن‌ها مي‌توانند با آهن موجود در برخي مواد غذايي پيوند تشكيل داده و از جذب اين ماده معدني در دستگاه گوارش جلوگيري كنند. كمبود آهن يكي از شايع‌ترين موارد كمبود مواد مغذي در جهان است و اگر داراي سطوح پايين آهن در بدن خود باشيد، مصرف بيش از حد چاي ممكن است اين شرايط را وخيم‌تر سازد. اگر با كمبود آهن در بدن خود مواجه هستيد، اما از نوشيدن چاي نيز لذت مي‌بريد، مصرف اين نوشيدني بين وعده‌هاي غذايي را به عنوان يك اقدام احتياطي در نظر بگيريد.

افزايش اضطراب و استرس

برگ‌هاي چاي به طور طبيعي حاوي كافئين هستند. مصرف بيش از حد كافئين كه از چاي سرچشمه مي‌گيرد، ممكن است به احساس اضطراب، استرس و بي‌قراري منجر شود. اگر فكر مي‌كنيد مصرف چاي موجب احساس اضطراب و استرس در شما مي‌شود، ميزان مصرف اين نوشيدني را كاهش داده و اين‌كه آيا تغييري در علائم رخ مي‌دهد يا خير را بررسي كنيد.

مضرات چاي بر بدن

حالت تهوع

برخي تركيبات موجود در چاي ممكن است موجب حالت تهوع شود، به ويژه زماني كه به مقدار زياد يا با معده خالي مصرف مي‌شود. تانن‌هاي موجود در برگ‌هاي چاي مسئول طعم تلخ و گس چاي هستند. ماهيت تانن‌ها مي‌تواند بافت گوارشي را نيز تحريك كند و به طور بالقوه به بروز علائمي ناخوشايند مانند حالت تهوع و معده درد منجر شود.

خواب بي‌كيفيت

از آن‌جايي كه چاي به طور طبيعي حاوي كافئين است، مصرف بيش از حد آن ممكن است در چرخه خواب انسان اختلال ايجاد كند. ملاتونين هورموني است كه سيگنال فرا رسيدن زمان خواب را به مغز ارسال مي‌كند. برخي پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه كافئين ممكن است توليد ملاتونين را مهار كرده كه به خوابي با كيفيت پايين منجر مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند آيا واكسن‌‌ها در مبارزه با كرونا لامبدا موثرند؟

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.