با اين كارها جلوي نقرس را بگيريد

۱۱ بازديد

حمله نقرس درد شديدي دارد و فرد حس مي‌كند انگشت شست پا از تحمل وزن خودش هم عاجز است.

پيشگيري از نقرس

نقرس يك نوع شايع و پيچيده از التهاب مفصل است كه مي‌تواند هر فردي را درگير كند. حمله نقرس اغلب ناگهاني اتفاق مي‌افتد و معمولا فرد را در نيمه‌شب با اين احساس كه انگشت شست پا در حال سوختن است بيدار مي‌كند. در اين بخش از مجله دلتا به علائم و راه‌هاي پيشگيري از نقرس مي‌پردازيم.

علت بروز نقرس

بطور معمول اسيد اوريك در خون حل و از طريق كليه‌ها به ادرار منتقل مي‌شود. اما گاهي اوقات يا بدن بيش از حد اسيد اوريك توليد مي‌كند يا كليه‌ها قادر به دفع آن نيستند. متعاقب اين امر اسيد اوريك تجمع يافته و در يك مفصل يا بافت اطراف آن بلورهاي تيز و سوزن مانند ايجاد مي‌كند كه درد، التهاب و تورم را به دنبال دارد.

علائم نقرس

درد مفصلي شديد

نقرس معمولاً مفصل انگشت شست پا را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اما ممكن است در هر مفصلي از جمله مچ پا، زانو، آرنج، مچ و انگشتان ايجاد شود. درد احتمالاً در چهار تا ۱۲ ساعت اول شديدتر است.

ناراحتي طولاني

بعد از فروكش درد اوليه برخي از ناراحتي‌هاي مفصلي از چند روز تا چند هفته طول مي‌كشد. حملات بعدي احتمالاً طولاني‌تر بوده و مفاصل بيشتري را تحت تأثير قرار مي‌دهند.

درمان نقرس

التهاب

مفصل يا مفاصل آسيب ديده متورم، نرم، گرم و قرمز مي‌شوند.

دامنه حركتي محدود

با پيشرفت نقرس، ممكن است فرد نتواند مفاصل خود را بطور عادي حركت دهد.

پيشگيري از نقرس

رژيم غذايي

مصرف مقدار زياد گوشت قرمز و غذاهاي دريايي و نوشيدني‌هايي كه با قند ميوه (فروكتوز) شيرين شده‌اند، سطح اسيد اوريك را افزايش مي‌دهد. مصرف الكل به ويژه آبجو نيز تاثيري مشابه خواهد داشت.

حمله نقرس

 

چاقي

اگر اضافه وزن داريد، بدن اسيد اوريك بيشتري توليد مي‌كند و كليه‌ها براي دفع آن بار بيشتري خواهند داشت.

مشكلات پزشكي

برخي بيماري‌ها نظير فشار خون بالا، ديابت، بيماري‌هاي قلبي و كليوي، خطر ابتلا به نقرس را افزايش مي‌دهند.

داروهاي خاص

استفاده از داروهاي ادرارآور كه معمولاً براي درمان فشار خون بالا استفاده مي‌شوند و آسپرين مي‌توانند سطح اسيد اوريك را افزايش دهند.

سابقه خانوادگي

اگر ساير اعضاي خانواده نقرس داشته باشند، احتمال ابتلا در فرد افزايش مي‌يابد.

سن و جنسيت

نقرس در مردان بيشتر اتفاق مي‌افتد. به اين دليل كه معمولا زنان سطح اسيد اوريك كمتري دارند. با اين حال با افزايش سن و بعد از يائسگي، ميزان اسيد اوريك زنان به مردان نزديك مي‌شود. همچنين مردان معمولاً در سنين پايين‌تر به نقرس مبتلا مي‌شوند.

پيشنهاد مطالعه: مطلب چند توصيه براي افرادي كه نمي‌توانند ورزش كنند را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.