تعريق شديد امري غيرطبيعي است كه لزوما مربوط به گرما يا ورزش نيست. ممكن است خيلي زياد عرق كنيد به طوري كه لباسهايتان خيس شود يا از دستهايتان عرق بچكد.
انسانها بطور طبيعي در طول فعاليت و كار روزانه يا ورزش عرق ميكنند. ولي هنگامي كه تعريق كردن از حد طبيعي بگذرد بايد فكري به حال آن كرد. در اينجا اين سوال پيش ميآيد كه چگونه ميتوانيم بدانيم تعريق بدنمان بيشتر از حد طبيعي است. در اين بخش از مجله دلتا علت و درمان تعريق زياد را خواهيد شناخت.
تعريق شديد چيست؟
عارضه تعريق بيش از حد يا هايپرهيدروز يك معضل رايج است كه ميتواند مشكلات و ناراحتيهاي زيادي را براي فرد مبتلا بوجود آورد. اين فرآيند ميتواند باعث ايجاد لكه روي لباسهاي شما شده، بوي ناخوشايند در بدنتان ايجاد كند و بطور كلي كيفيت روابط اجتماعي شما را كاهش دهد. اين معضل در حالت شديدتر خود ميتواند مشكلات كاملا جدي، مانند ناتواني در نگه داشتن خودكار يا ناتواني در نگه داشتن و كنترل فرمان اتومبيل را براي شخص مبتلا بوجود آورد.
علت تعريق زياد
هنگامي كه بدن شما احساس گرما ميكند، زماني است كه در حال تحرك هستيد، وقتي احساساتي ميشويد يا با تحريكهاي هورموني، غدد تعريق از طريق اعصاب بدن فعال ميشوند. در صورتي كه اعصاب فعالساز غدد عرق، فعاليت بيش از حد داشته باشند باعث ايجاد تعريق بيش از حد ميشوند. به عنوان مثال، شخص مبتلا به اين عارضه تنها با فكر كردن به موقعيتي اضطراب آور، شديدا عرق خواهد كرد.
روشهاي ساده براي كنترل تعريق بيش از حد
- از پوشيدن لباسهاي سنگين خودداري كرده و از لباسهايي با پارچه سبك و خنك مانند پنبه و ابريشم استفاده كنيد. هنگامي كه قصد ورزش كردن و فعاليت در گرما را داريد، همراه خود پيراهن اضافه ببريد.
- سعي كنيد استحمام روزانه با صابون ضدميكروب را در برنامه خود داشته باشيد تا باكتريهايي كه در پوست عرق كرده شما ساكن شده و باعث ايجاد بوي بد ميشوند را از بين ببريد.
- ميتوانيد از آسترهاي زيربغل و كفيهاي كفش مناسب براي جذب رطوبت استفاده كنيد.
- از مصرف غذاهاي تند، الكل و نوشيدنيهاي داغي مانند چاي و قهوه كه موجب عرق كردن بدنتان ميشوند خودداري كنيد.
چه زمان به پزشك مراجعه كنيم؟
تعريق زياد در سطوح اوليه از نظر پزشكي چندان معضل جدي نيست. اما ساير حالتهاي تعريق شديد ميتوانند نشانهاي از وجود يك بيماري نهفته در بدن نظير عفونت، مشكلات هورموني، سرطان يا مشكلات عصبي باشد. در صورتي كه به وجود اين عارضه مشكوك شدهايد حتما به متخصص پوست مراجعه كنيد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب چرا عرق سرد ميكنيم؟ را بخوانيد.