۴ عامل سرطان را بشناسيد!

مجله سلامتي دلتا

۴ عامل سرطان را بشناسيد!

۲۲ بازديد

كم‌ترين ميزان تحرك مانند پياده‌روي مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهد. همچنين انجام روزانه ۳۰ دقيقه فعاليت سبك موجب كاهش ۳۰ درصدي خطر ابتلا به سرطان مي‌شود.

عامل سرطان

سرطان بر اثر رشد كنترل‌نشده سلول‌ها شكل مي‌گيرد. در اين مطلب چهار عامل سرطان كه در سال ۲۰۲۰ ميلادي شناسايي شدند، به اختصار معرفي مي‌كنيم. با مجله دلتا همراه باشيد.

مصرف آسپيرين توسط سالمندان

پيش از اين، مصرف آسپرين به عنوان دارويي براي جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و سرطان در سنين پيري توصيه مي‌شد، اما انستيتيوي ملي سرطان آمريكا در سال ۲۰۲۰ ميلادي اعلام كرد كه بر اساس يك تحقيق گسترده، اين دارو موجب افزايش ۲۰ درصدي خطر ابتلاي سالمندان بالاي ۷۰ سال به سرطان پيشرفته و افزايش ۳۰ درصدي خطر مرگ آن‌ها در اثر اين بيماري مي‌شود.

رنگ موها عامل سرطان

در سال ۲۰۲۰ ميلادي مشخص شد استفاده از رنگ موهاي دائمي مي‌تواند موجب بروز نوعي اختلال هورموني در زنان شود كه باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه، تخمدان و سلول پايه‌اي مي‌شود. با وجود اين محققان نتوانستند بين رنگ‌موهاي موقت و افزايش خطر ابتلا به سرطان ارتباط معناداري بيابند.

مصرف داروي كاهش وزن (Belviq) عامل سرطان است

در سال ۲۰۲۰ ميلادي، سازمان غذا و داروي آمريكا اين داروي محبوب را تحت آزمايش ايمني قرار داد و مشخص شد مصرف اين دارو با افزايش خطر ابتلا به سرطان، ارتباط دارد. شركت توليد كننده اين دارو در ماه فوريه به طور داوطلبانه اقدام به جمع‌آوري دارو از بازار كرد.

البته اين شركت در وبسايت اختصاصي داروي خود اعلام كرد كه نتايج آزمايش را به گونه‌اي متفاوت با سازمان غذا و دارو تفسير كرده و معتقد است، فوايد اين دارو بسيار بيشتر از مضرات آن‌ است. اين دارو به كشورهاي مختلف نيز صادر شده بود.

نشستن بيش از اندازه

محققان با آزمايش روي هشت هزار داوطلب در سال ۲۰۲۰ ميلادي دريافتند افرادي كه كم‌ترين ميزان تحرك را دارند، بيش از سايرين در معرض ابتلا به انواع سرطان در طول يك دوره پنج ساله هستند. در اين تحقيقات از ردگيرهاي فعاليت استفاده شد تا وضعيت سلامت جسماني داوطلبان در طول دوره تحقيقات به طور دقيق سنجيده شود. در نتيجه مشخص شد، افرادي كه مدت زمان زيادي را در وضعيت نشسته به سر مي‌برند؛ در معرض بالاترين خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.

عامل سرطان نشستن

نشستن طولاني مدت و بي‌تحركي از ۱۴ طريق مختلف از جمله سرطان، بيماري‌هاي قلبي، سكته، ديابت، بيماري‌هاي كليوي، افسردگي و خودكشي، بيماري مزمن انسدادي ريه، بيماري‌هاي ريوي، بيماري‌هاي كبد، زخم معده و ساير بيماري‌هاي گوارشي، پاركينسون، آلزايمر، اختلالات عصبي و اختلالات اسكلتي عضلاني، مي‌تواند در افزايش احتمال مرگ زودرس نقش داشته باشد.

علاوه بر اين بر اساس ساير تحقيقات، نشستن طولاني با افزايش تري گليسيريد، قند و فشار خون و همچنين مقاومت در برابر انسولين ارتباط دارد.

پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه مطلب «۵ نشانه بارز سرطان كليه!»  مجله سلامتي دلتا را دنبال كنيد.

همچنين بخوانيد:

فقر ويتامين K و ۷ علامت پنهان در بدن!

ويتامين C؛ ويتامين همه فن حريف!

گياهي كه مي‌تواند ديابت را كنترل كند

بعد از خواندن اين مطلب خيارشور بيشتري مصرف مي‌كنيد!

درد مقطعي قفسه سينه به چه معنا است؟

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.