همه چيز درباره خواص تربچه

۲۷ بازديد

تربچه‌ها خاصيت آنتي‌بيوتيك، مدر، آنتي‌اكسيدان، ضد التهاب و محرك دارند. مهم‌ترين خواص تربچه در طب سنتي شامل كمك به درمان سرماخوردگي، برونشيت، دفع انگل‌هاي روده‌اي، بهبود عملكرد كبد، پيشگيري از سرطان و بيماري‌هاي قلبي است.

خواص تربچه

ميوه‌ها و سبزي‌هاي رنگي سرشار از ويتامين‌ها، فيبر و آنزيم‌هاي مفيد هستند. يكي از سبزيجات رنگي پرخاصيت تربچه است و همانند ديگر سبزيجات قرمز سرشار از مواد آنتي‌اكسيدان و تقويت كننده سيستم ايمني بدن است. در اين مطلب از مجله دلتا درباره خواص تربچه صحبت خواهيم كرد.

خواص تربچه 

بر اساس طب سنتي، طبع تربچه گرم و خشك است و مصارف طبي فراوان دارد. بخش خوراكي تربچه ريشه آن است و علاوه بر آن، تخم تربچه و برگ‌هاي آن نيز خاصيت درماني دارند. برخي از مهمترين كاربرد‌هاي درماني اين سبزي پرخاصيت عبارتند از:

پيشگيري از سرطان

۱. پيشگيري از كم خوني

تربچه سرشار از فولات است و مصرف آن به صورت خام يا نوشيدن آب تربچه همراه با آب هويج به علت دارا بودن آهن، پتاسيم و روي منجر به بهبود علائم كم خوني و پيشگيري از آن مي‌شود. همچنين مصرف تربچه باعث توليد گلبول‌هاي قرمز خون شده و گردش خون را افزايش مي‌دهد، ضمن اين كه باعث بهبود سطح اكسيژن در سلول‌ها مي‌شود.


۲. پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي و كاهش فشار خون بالا

در پژوهشي كه دانشمندان ژاپني روي خواص تربچه انجام دادند، مشخص شد كه تربچه در توليد اكسيد نيتريك كه يك تنظيم كننده مهم در عملكرد رگ‌هاي خوني است، تاثير دارد. به طوركلي سلول‌هايي كه سلول‌هاي خوني را تشكيل مي‌دهند، اكسيد نيتريك را توليد مي‌كنند و هنگامي كه اين گاز به جريان خون منتقل مي‌شود، باعث كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي‌شود، همچنين گاهي گلبول‌هاي قرمز و سفيد به ديواره‌هاي رگ‌هاي خون متصل مي‌شوند كه باعث افزايش خطر لخته شدن شده و انتشار اكسيد نيتروژن باعث جلوگيري از اين اتفاق مي‌شود و مصرف تربچه به توليد بيشتر اين گاز در بدن كمك ميكند.


۳. سلامت دستگاه گوارش

مصرف تربچه منجر به افزايش باكتري‌هاي مفيد روده براي سلامت دستگاه گوارش خواهد شد و به تقويت معده كمك مي‌كند.

خواص تربچه قرمز

۴. درمان يبوست

تربچه داراي فيبر فراوان است و مصرف آن به پيشگيري و درمان يبوست كمك مي‌كند. همچنين به دليل اين خاصيت از تربچه در طب سنتي براي كمك به بيماران مبتلا به بيماري بواسير (يبوست مزمن يكي از دلايل اصلي ابتلا به بواسير است) استفاده مي‌شود.


۵. كمك به كاهش وزن

تربچه نيز همانند ديگر سبزيجات مقدار زيادي آب در خود دارد، بنابراين كالري آن فوق‌العاده پايين است. همچنين فيبر موجود در آن، براي مدت طولاني باعث احساس سيري ميشود و از اين رو انتخاب خوبي براي افرادي است كه مي‌خواهند وزن كم كنند.


۶. كمك به درمان برونشيت، آسم و اختلالات تنفسي

از ديگر خواص تربچه داشتن خاصيت اكسپكتورانت است. در واقع اين سبزي خاصيت ضدخلط دارد و باعث كاهش خلط سيستم تنفسي از جمله بيني، گلو، ناي و شش‌ها حاصل از سرماخوردگي، عفونت و آلرژي مي‌شود.

درمان سرماخوردگي

۷. تقويت سيستم ايمني و پيشگيري از سرطان

تربچه حاوي مواد آنتي‌اكسيدان و سولفور است كه در تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از برخي سرطان‌ها مانند سرطان ريه، پروستات، كليه و تخمدان نقش دارد. همچنين به دليل خاصيت ضدباكتري و ضدعفوني كنندگي كه دارد از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت مي‌كند.


۸. تصفيه خون و كمك به درمان يرقان

از خواص تربچه در طب سنتي كمك به تصفيه خون و درمان يرقان (زردي) است. تربچه گرفتگي كبد را رفع مي‌سازد و سنگ صفرا را از ميان مي‌برد.


۹. درمان سرفه‌هاي خشك

از تربچه و آب آن در طب سنتي براي رفع عفونت دستگاه تنفسي و كمك به درمان سرفه‌ خشك استفاده مي‌شود.

مضرات تربچه (نكات احتياطي و منع مصرف)

  • افراد مبتلا به بيماري پفيگوس (بيماري خودايمني پوستي و مخاطي) بهتر است از خوردن تربچه و هم خانواده‌هاي آن خودداري كنند.
  • زياده روي در مصرف تربچه ايجاد نفخ شكم خواهد كرد و سلامت دندان‌ها را به مخاطره مي‌اندازد.

 

همچنين بخوانيد:

خواص فوق العاده گوجه فرنگي

بيدمشك و خواص معجزه آساي آن

چرا بايد ماست پروبيوتيك بخوريم؟

سينوزيت، علت و درمان خانگي

درمان سينه پهلو به روش‌هاي پزشكي و خانگي

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.